BOSNA TURU

3 GECE, 4 GÜN 

BOSNA TURU

Vizesiz Gidilebilir. Hemen arayın, mükemmel bir mevsime denk gelen bu turu kaçırmayın.

Bosna Turu için hemen arayın

* BOSNA HERSEK TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER:

  • Pegasus Hava Yolları gidiş – dönüş uçak biletleri
  • Bosna Hersek'teki otel, gezi ve transfer hizmetleri
  • Otel konaklamaları (3 gece)
  • Tur programı boyunca Türkçe rehberlik hizmeti
  • Giriş ücretleri dahil olmak üzere programda belirtilen tüm şehir turları
  • Tüm sabah kahvaltıları ile öğle ve akşam yemekleri


BOSNA HERSEK TURLARI: FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • İstanbul iç hat bağlantı ücreti
  • Yurt dışı çıkış harç pulu
  • Şahsi harcamalar

Tarihten Gelen Dostluk:  BOSNA HERSEK    "SARAY BOSNA-MOSTAR-TRAVNİK&JAJÇE"

Bosna-Hersek ya da resmî adıyla Bosna ve Hersek Balkanlar'da 51.197 km2'lik yüzölçümü ve yaklaşık 4.500.000 kişilik nüfusu olan bir ülkedir.

Ülke bir bütünü oluşturan üç etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır: Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar. İngilizcede ve daha birçok dilde etnik kimlik göz önünde tutulmadan tüm Bosna-Hersek halkına Bosnalı denir. Ancak Türkçede tarihten gelen yakınlıktan dolayı Bosnalı denildiği anda Boşnaklar yani Bosnalı Müslümanlar terimi kastedilir. Ayrıca ülkede Bosnalı veya Hersekli olmak da ayrı etnik kimliği vurgulamak için kullanılır. "Bosnalıyım" demek "Müslüman’ım" demektir. "Hersekliyim" demekse "Hırvat’ım" demektir.

Ülke yönetim açısından iki entiteye yani devletçiğe bölünmüş durumdadır. Bunlar, Bosna-Hersek Federasyonu ve Sırp Cumhuriyeti'dir.

TUR PROGRAMI :

                                                                                    

İSTANBUL – SARAYBOSNA – İSTANBUL

 

1. GÜN      İSTANBUL / SARAYBOSNA

Havalimanı  ön check-in kontuarında  buluşma, bilet, bagaj ve pasaport işlemleri sonrası  Saraybosnaya hareket ediyoruz yaklaşık 2 saatlik uçuşun sonrasında  Saraybosna uluslar arası  Havalimanına varıyoruz ve rehberimiz ile buluşuyoruz.

Otelimize transfer,oda dağılımı sonrası,kısa bir dinlenme ve lobbyde buluşuyoruz.Öğle yemeği ve şehir turu için hareket ediyoruz.

Turumuza Aliya İzzetbegoviç’in anıt mezarının bulunduğu şehitliğe giderek başlıyoruz..1.dünya savaşının kıvılcımını çakan Avusturya-Macaristan imparatorluğunun Veliaht Prensinin öldürüldüğü Latin köprüsünü görerek turumuza devam edeceğiz.

Kısa bir yürüyüşün ardından Baş Çarşı bizi tarihi ahşap şadırvanıyla karşılayacak..

Başçarşıda Morica Han restaurantta  kömür ateşinde yapılan Boşnak böreği ve Boşnak köftesi ziyafeti sonrası turumuza devam ediyoruz.. Tarihi Baş Çarşı Osmanlı şehir anlayışının, mimarisinin görülebileceği Avrupa`daki yegane yerlerden birisi… Burada sokaklar, hanlar, bedestenler ve camiler çok ahenkli bir uyum içerisinde yer alıyor

Baş Çarşı çok değerli birçok mekâna da ev sahipliği yapıyor. Örneğin Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi ve Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in Camisi. Medresede Türkiye`den giden öğrencilerde eğitim görüyor. Çarşının farklı yerlerinde güzellik ve zarafetleriyle dikkat çeken başka çeşmeler de gözümüze çarpıyor.

Tur sonrası otelimize dönüyoruz. 

Akşam yemeğimiz seçili restaurantta.

 

2. GÜN       SARAYBOSNA - MOSTAR

Sabah kahvaltı sonrası   Mostar turuna çıkıyoruz. İlk molamızı Konjiç (Konyitz) kasabasında Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş ve restorasyonu Türkiye tarafından yaptırılan meşhur Konjiç (konyitz) köprüsünü görüyoruz

Neretva nehri boyunca devam eden yolculuğumuza bir kahve molası için ara veriyor ve nehrin güzel manzarasını seyrediyoruz. Yolculuğumuzun devamında Jablanıca (Yablanıtza) yolu üzerinde 2.dünya savaşında Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görüntüsünün ardından aslına uygun restore edilmiş Türk izlerini taşıyan Tarihi Türk köyü Poçiteli’yi ziyaret ediyoruz.

Poçitel başlangıç demektir. Kanuni zamanında Osmanlı’nın en batıdaki kalesi Poçiteli imiş, ismini buradan alıyor.Taş yoldan köyün üstlerine doğru ilerliyoruz. Savaştan fazlasıyla nasibini alan bu köy 2007 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış ve köyün tamamı restore edilmiş. Köyün tepesindeki kaleye tırmanıyoruz. Kaleden tüm köyü ve Neretva nehrini görmek mümkün. Köydeki tüm yapılar taştan yapılmış. Kale, yollar, cami, evler ve hatta çatılar… 

Bu güzel köyün ardından gözlere güzellik veren ruhları dinlendiren 550 yıldır yaşayan Alperenler Tekkesini Ziyaret ediyoruz. Tekke ana yoldan biraz içerde çok yüksek ve muhteşem bir kayanın altından çıkan suyun kenarına kurulmuş. 15 yy. başlarında kurulan tekke tarihinde kadiri, Rufaî, Halvetî ve Nakşibendî tarikatlarına ev sahipliği yapmış. 

Tekkeyi ziyaret ettikten sonra nehrin üzerine kurulu Vrelo restaurantta öğle yemeğimizi yiyoruz  ve Mostar’a doğru yola koyuluyoruz. Eski şehrin kaybolmayan ve yıpranmayan eserlerinden tarihi Köşki Mehmet Bey Camisinden tarihi Mostar Köprüsü’nü seyrettikten sonra köprüyü ziyaret ediyoruz

İnce ve hoş bir mimarisi var Mostar köprüsünün. Etrafında inşa edilmiş çarsı Osmanlı’nın zevkini gözler önüne seriyor. Kanuni’nin son seferi olan Zigetvar seferine çıkarken Osmanlı ordusunu buradan geçirmesi için inşa edilmiş bu köprü. 1993 yılında savaş esnasında Hırvatlar tarafından yıkılan köprü bir Türk firması bir tarafından restore edilmiş. Küçük Mostar köprüsünü ziyaret ve çarşıda gezintinin ardından Saraybosna’da ki otelimizde hareket ediyoruz

Akşam yemeğimiz; dönüş yolumuz üzerinde restaurantta kuzu çevirme..

 

3. GÜN        SARAYBOSNA-TRAVNİK

Sabah kahvaltı sonrası  Jajçe -Travnik turu için  hareket ediyoruz.

Bosnahersek’in beklide en güzel noktalarından birisi olan Jajçeye yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası ulaşıyoruz.Bu doğa harikası kasabada doyumsuz manzaraları izleyerek keyifli dakikalar geçireceğiz.

Jajçeden Travnik’e hareket ediyoruz.Yolculuğumuz esnasında Vlasicka Kuca restaurantta öğle yemeğimizi alacağız.

Travnik’ten 40’a yakın vezir çıkmış Osmanlı zamanında. Öncelikle savaş sırasında birçok insanın şehit edildiği Ahmiç Köyünü ziyaret ediyoruz. Bu köyde yaşayan Boşnakların çoğu camiye doldurarak yakılıp öldürülmüşler. Cami tekrardan yapılmış ve önüne şehit edilen insanların listesi konulmuş. Ahmiç köyünden Travnike geçiyoruz. Burası sular ve minareler şehri olarak da biliniyor. Travnik çok küçük olmasına rağmen birçok camiye ev sahipliği yapıyor. Travnik’te ilk durağımız şehrin girişindeki Elçi İbrahim Paşa Medresesi oluyor.

Medrese bugün de eğitimine devam ediyor. Medreseden sonra doğruca karşı tepedeki Osmanlı Türk kalesine gidip şehrin manzarasını seyrediyoruz.Kaleden şehre bakarken minarelerin yükseldiği tabloyu seyretmek bir harika… Kaleden sonra savaşın izlerini taşıyan binaları seyrederek Alaca Camisine geliyoruz. Travnik Alaca Camisi 1757 yılında Bosna Veziri Kamil Ahmet Paşa tarafından yaptırılmış. Caminin dış yüzey süslemeleri çok güzel ve ilk günkü güzelliğini koruyarak bu günümüze ulaşmış.

Travnikten Saray Bosnadaki otelimize dönmek için hareket ediyoruz..

Bu güzel şehirdeki son akşam yemeğimizzi  Saraybosnanın en iyi restaurantlarından PARK PRİNCEVA restaurantta Bosna mutfağından seçme yemekleri tadacağız.

  

4. GÜN       SARAYBOSNA / İSTANBUL

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyoruz.**

Vrelo Bosna ve Tünel Turu İçin Hareket ediyoruz.

Vrelo Bosna (Milli park)ve Tünel turu (Savaş zamanı iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve şehre giriş çıkışların yapıldığı tüneli ve müzesini ziyaret ediyoruz.)

Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinden sonra  İstanbul için hareket ediyoruz,

...

Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin

sizi arayalım.